Магистрала Струма остава затворена и днес в участъка между  Дупница

...
Магистрала Струма остава затворена и днес в участъка между  Дупница
Коментари Харесай

3 млн. за ремонта на изгорелия мост на Струма

Магистрала „ Струма ” остава затворена и през днешния ден в сектора между  Дупница и Бобошево. Причината е пожарът, който нанесе вреди на надлеза в региона. Трафикът е натоварен още от 8 часа. Снощи в региона имаше близо 6-километрова колона от коли.

По маршрута има нужна сигнализация, която указва затворения сектор. Съветът към водачите е, когато стигнат до Бобошево да се качат на Автомагистрала „ Струма ” и от там да продължат към Благоевград. Много от водачите пропущат тази отбивка, с което удължават своя маршрут.

Конструкцията е част от ЛОТ 2 на автомагистралата. Повредите са съществени - по колоните на моста, по лагерите, които обезпечават разтегливост на оборудването, по отводнителната апаратура.  Отстраняването на вредите ще отнеме време, само че към момента не е ясно какъв брой.   

Разходите за ремонта на обгорелия мост на автомагистрала „ Струма “ покрай Дупница може да доближат 3 млн. лева, заяви " Монитор ". Според специалисти са нанесени тежки провали на 3 греди и 13 колони на оборудването. На едното платно на моста са обгорени 3 отвора, а на другото - два. Лагерите компенсиращи температурните деформации на оборудването през зимата и лятото са изгорели изцяло. За колоните, които са с диаметър 1,50 м сигурно ще се наложи да бъдат укрепвани в допълнение, което ще усили обиколката им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР